Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Észrevételezések IV.

2014.05.15

A Magyar Nemzet ma közölte a Nem menekülhetünk a viharoktól c. cikkében, hogy a viharokat, az Egyenlítőre jellemző ciklonok, sarkok felé tolódása okozza. Ezen a linken lehet elolvasni:

http://mno.hu/termeszet/nem-menekulhetunk-meg-a-viharoktol-1226634

 

A déli-és északi sarkvidékekről indul a nagy nyomású hideg levegő az alacsonyabb nyomású melegebb légkör felé, és annál könnyebben keveredik az alacsonyabb nyomásúval, minél nagyobb az energiaszintek közötti különbség.

A fokozott naptevékenység hatására a többlet besugárzás az Antarktisz jegének olvadását, és nyomáscsökkenését okozza, a légkör is fokozatosan melegszik. A megszokottól kisebb nyomáson kiáramló hideg levegő nem ugyanazon a helyen fogja elindítani a ciklonképződését. Az a nyomás most arra elegendő, hogy a déli sark felé 62-km-re az Egyenlítőtől okozzon ciklonképződést. Az északi sarkon ugyanilyen folyamatok nyomják a sark felé 53-km –re.

A Csendes - és az Indiai óceán feletti légtömegek átlagosan jellemző energiaszintjeik közötti különbség fokozatosan felbomlik, ezért ott nagy változás érzékelhető.

Az Atlanti óceán felett azért nincs nagy változás, mert a nagy változás a szárazföld felett zajlik, gondoljunk csak az európai és észak amerikai viharokra, hideg betörésekre.

A fokozott naptevékenység miatt borult fel az egész klímaegyensúly, a széndioxid kibocsátás, és az üvegházhatású gázok csak minimálisan befolyásolják a globális felmelegedést.

Egy becsületes magyar tudós, aki a NASA-nál dolgozott, azt már bizonyította, hogy nem az üvegházhatású gázok okozzák a globális felmelegedést, de a NASA nem engedte, hogy ez hivatalosan kiderüljön. Az erről szóló cikk az alábbi linken olvasható:

 

http://atlatszo.hu/2012/05/01/magyarleaks-nem-talalt-hibat-az-mta-a-miskolczi-fele-klimaelmeletben/